03 aprilie 2012

Glow thingy

Recent mi-am procurat un set de tuburi de extensie. Pentru cine nu stie, tuburile de extensie reprezinta o solutie alternativa ieftina (in comparatie cu un obiectiv dedicat) pentru a face fotografie macro. Nu explorasem mai deloc partea asta a fotografiei si am zis sa incerc.
Si tot jucandu-ma cu aceste gadget-uri si minunandu-ma si avand cate un orgasm vizual la fiecare poza facuta din mana, cu tehnica cat se poate de necorespunzatoare, m-am decis sa fac un test mai serios; adica cu aparatul pus pe trepied, iluminare corespunzatoare, cu subiect, predicat, the whole sha-bang. Deci am scotocit prin debara dupa un subiect bun pentru macro si am gasit un soldatel de aproximativ 10cm inaltime (nici nu stiu cum sa-i zic, o jucarie) ratacit de vro 10 ani printre diverse suruburi si patenti. Am aranjat subiectul, am pus aparatul pe Gorillapod, am aprins becurile in camera, si am facut o expunere de 4 secunde la F11 cu ISO800... Corespunzator si serios my ass!
Apoi, n-am putut sa rezist si am trecut imaginea obtinuta nitel si prin post procesare. In lipsa de alta idee mai buna, si fiind fan, am incercat sa-i pun soldatelului un glow stick in mana, drept accesoriu ca sa fie mai interesant. I lack imagination, but I'm not seeing you doing any better! Si folosind forta cate 2-3 ore in 2 seri la rand, "micul" meu test (ne)corespunzator de macro a luat sfarsit.


Daca aveti critici sau comentarii rautacioase cu privire la fotorealismul imaginii finale nu ezitati sa le exprimati in seciunea de comentarii de mai jos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu